8 Ekim 2015 Perşembe

Motivasyonumu Nasıl Artırırım ?

Hiç birşey olmamış gibi davranmak taşlara mahsustur derler. Arkadaşlar bir süredir derse ve yazılara ara vermek zorunda kaldım öncelikle gelen şehit haberleri beni sarstı sonrasında özel hayatımdaki gelişmelerden dolayı yazmadım. Bugün 1750 kişilik Gelir uzm. yard. alınacağı ilanını görünce arkadaşların morale ihtiyacı vardır diye kaleme davrandım ve daha verimli ders çalışmanız için işe yarayacağını düşündüğüm birkaç öneride bulunacağım.

Motivasyonumu nasıl arttırırım ?  Bu soruya ilk olarak küçük bir ayrıntıdan yola çıkıp cevap vereyim, en kısa zamanda bir kronometre edinin ve çalışma masanızda tam karşınıza dursun, lavobo için bile olsa masadan ayrıldığınızda durdurun. Bu basit alet sizi disiplin etmenin yanı sıra sabahtan akşama kadar masanın başında durup orda henüz 3-4 saat olduğunu görünce ders çalışıyor gibi yapıp kendini kandırmanın ve bir noktada vicadanınızı rahatlamak için masa başında mesai yaptığınız gerçeğiyle yüzleştirecek, asıl o zaman derse yükleneceksiniz, kendinize hedefler koyup o masadan kalkmayacaksınız :)

Kpss ve sonraki süreçte ilgi düzeyinizi tepede tutmak için çevrenizde kaliteli dostlarınız olsun, ümitsizliğe düşmenize mani olacak hayallerinizi paylaşacağınız bol bol gaz veren birileri olmalı :) ayrıca çevrenizde bu süreci daha önce yaşamış birileri varsa ayda bir görüşün kpss için düşünürsek Şubat ve Mayıs gibi kırılma aylarında  veya birkaç puanla kaçırılan mülakatlarda sizi yüreklendirecek, aylar geçmesine rağmen netler artmayıp karabasan gibi üstünüze çöktüğünde "ha gayret" diyecek bir arkadaş pek çok terapistten daha etkili olcaktır. Bende hazırlanırken tecrübeli bir arkadaşımdan destek gördüm ve onu hala minnetle anıyorum.

Hazırlık aşamasına dair sizle paylaşacağım bir gözlemim daha var o da ümitsizlik ve hayaller iç içe geçtiğinde manevi dinamikler harekete geçiyor, dualara ayrılan vakit uzuyor. Bir doğruyla sınav kazanamayıp veya küsüratlarla sınava giremiyorsunuz. Bunlara hazır olun ayrıca çarenizide heybenize koyun.. çare belli "kadere teslim olmak" bazen ne yaparsanız yapın olmuyor ve diyorsunuz ki ancak bu kadar güzel olmazdı.. Zorlandığınız dönemlerde manevi limanlarınıza sığının ancak orda teselli bulursunuz O'nun dışında hiç kimse hiçbir makam kalbinizi tatmin etmez. Herkese başarılar dilerim...



NOT 1 : Görünen o ki yakın tarihte iki sınav var biri guy diğeri mhuy, guy sınavı kendine has birbirini tekrar eden sorulardan oluşan bir sınav bazen alışılmışın dışında işletme iktisatı soruları can sıksada 2008 sonrası sınavlara odaklanırsanız sıkıntı yaşamazsınız, mali hizmetler konu alanı geniş soru sayısı az nerdeyse mini kpss ayarında ciddiye alınması gereken bir sınav çalışmalarınızı bunlara dikkat etmekte fayda var.

NOT 2: Gelir uzman yardımcılığı sınavına nasıl çalışılması gerektiğini yazmayı düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Merhaba,

    Güncel ekonomi adına takip edilmesi gereken köşe ya da blog yazarları (örn: Mahfi Eğilmez) hakkında bir yazınız olursa bundan ben de faydalanmak isterim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba öncelikle tavsiyem ara ara Dünya gazetesini almanız yönünde; köşe yazarlarından Güngör Uras ve Süleyman Yaşar en çok bilinenler ama ben sizi pek çok arkadaşın habersiz olduğu bir ismi söyleyeceğim Özgür Demirtaş hoca Sabancı Üniv Finans kürsüsü başkanı eğer twitter kullanıyorsanız hoca Türkiye ve Dünya ekonomisi hakkında çok sık twit atıyor ve gayet ufuk açıcı yorumlarda bulunuyor. Tüm bunların dışında derslerden bağımsız olarak Türkiye Ekonomisini anlamak için okumalar yapabilirsiniz bu konuda Korkur Boratov'un Türkiye İktisat Tarihi kitabını tavsiye ederim. İyi çalışamalar.

    YanıtlaSil